Повече от половината от гражданите в Европейския съюз (56%) считат,

...
Повече от половината от гражданите в Европейския съюз (56%) считат,
Коментари Харесай

Мнозинството европейци настояват ЕС да харчи повече пари за справяне с коронавируса

Повече от половината от жителите в Европейския съюз (56%) смятат, че Европейски Съюз се нуждае от повече средства, с цел да се оправи с следствията от пандемията от ковид. Това демонстрира изследване, поръчано от Европейския парламент и проведено през втората половина на юни 2020 година измежду 24 800 души на възраст сред 16 и 64 година

Близо 70% от интервюираните чакат Европейски Съюз да се включи по-активно в битката с рецесията, като особено в България да вземем за пример 75% от участвалите в проучването настояват за по-ключова роля от страна на европейските институции. Повече от половината респонденти имат вяра, че проявената сред страните членки взаимност не е била на задоволително високо равнище, макар че я правят оценка позитивно спрямо април.

В същото време до момента в който 86% от интервюираните в България декларират, че са чували за другите ограничения, които Европейски Съюз е подхванал за възобновяване на обстановката и близо половината (което е измежду най-големите равнища спрямо другите страни в ЕС) знаят съответно какви са тези ограничения.

 „ Резултатите от това изследване ясно демонстрират, че жителите на Европейски Съюз чакат Европейски Съюз да прояви по-голяма взаимност и да предприеме повече дейности, с цел да подкрепи възобновяване. Те също признават нуждата от по-голям бюджет на Европейски Съюз за битка с невижданите последствия от пандемията за стопанската система и обществото ни.В подтекста на актуалните бюджетни договаряния, Парламентът поддържа апела на жителите за по-ефективен и упорит Европейски Съюз, “ разяснява Давид Сасоли, ръководител на Екологичен потенциал.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР