Повече от половината учители не са получили допълнителните си плащания

...
Повече от половината учители не са получили допълнителните си плащания
Коментари Харесай

Над 50% от учителите не са получили допълнителните плащания за лекторски часове и за 24 май

Повече от половината учители не са получили спомагателните си заплащания за интервала на отдалеченото образование, обезпечени им на равнище групово трудово договаряне, сигнализират от Синдикат "Образование " към КТ "Подкрепа ". Данните са от национална анкета измежду близо 5000 педагози.

56 на 100 от учителите са с неизплатени лекторски часове, а 45 % от тях не са получили обичайното заплащане за 24 май , демонстрира анкетата. Повод за провеждането й са сигнали на педагози от цялата страна, които не са получили спомагателни заплащания в интервала на отдалеченото образование, обезпечени им със заповед на просветния министър от края на март, за чието осъществяване шефове и началници на районни ръководства не са основали нужната организация, показват от синдиката.

"Още по-лошо наподобява отношението към учителите в предучилищната степен. 80 % от тях не са получили заплащане за 24 май ", акцентират от Синдикат "Образование ".

Оттам оповестяват още за сигнали на педагози за привършен годишен заплатен отпуск - по този начин стоят нещата при над 8 на 100 от учителите в учебните заведения и при над 35 % от педагозите в детските градини. По този мотив от "Подкрепа " са се обърнали към районните си структури с рекомендация да бъдат подписани анекси към общинските групови трудови контракти, които да дадат 20 дни спомагателен заплатен отпуск на педагозите, работещи в системата на предучилищното обучение.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР