Повече от половината македонци, или 51.3%, не одобряват работата на

...
Повече от половината македонци, или 51.3%, не одобряват работата на
Коментари Харесай

Над 50% от македонците не одобряват работата на правителството си

Повече от половината македонци, или 51.3%, не утвърждават работата на държавното управление, спрямо 43.8%, които утвърждават работата, демонстрира проучването за настройките и доверието на жителите към работата на кабинета на Зоран Заев, извършено от социологическата организация М-Проспект, съобщи БГНЕС. 
Проучването е две години след идване на власт на държавното управление и демонстрира понижаване на удовлетворението от работата на държавното управление спрямо резултатите от извършеното преди година такова изследване, когато изцяло или ненапълно удовлетворени от работата на новото държавно управление бяха 49%. 47,4% от интервюираните като цяло са изобщо или ненапълно недоволни.
Повечето от интервюираните - 45% - утвърждават работата на държавното управление във външната политика, спрямо 51%, които не утвърждават това.
Работата на държавното управление във връзка с стопанската система и основаването на работни места се утвърждава от 37,6%, до момента в който повече от половината от интервюираните не я утвърждават - 56%.
В битката с корупцията и престъпността работата на държавното управление се утвърждава от едвам една трета от интервюираните или 34.9%, спрямо съвсем две трети - 59.2%, които не я утвърждават, сочи анкетата.
На въпрос кои от министрите / министерствата основават усещането, че си правят най-добре работата, 9,5% от жителите правят оценка като най-хубаво Министерството на външните работи, следвано от Министерството на труда и обществената политика, чиято работа се харесва на 7,8% от интервюираните. Почти една четвърт, или 23,1%, нямат позиция по този въпрос.
По въпроса какъв брой доверие имат в специфичната прокуратура повече от половината от интервюираните или 57.1% са декларирали, че нямат доверие, против 37,5%, които имат.
Проучването е извършено измежду респонденти на възраст над 18 години, на македонски и албански език, в интервала от 15 май до 7 юни тази година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР