Повече от половината италианци мислят, че проявите на расизъм са

...
Повече от половината италианци мислят, че проявите на расизъм са
Коментари Харесай

Според повече от половината италианци проявите на расизъм са оправдани

Повече от половината италианци мислят, че деянията на расизъм са или от време на време, или постоянно " оправдани ", сподели скорошно изследване на организация SWG, представено от " Гардиън ".

От интервюираните 1500 души 10% считат, че расистките дейности са постоянно оправдани, а съгласно 45% те може да бъдат допустими според от обстановката. Останалите 45% са на мнение, че каквито и да е расистки дейности са изцяло неприемливи.

SWG организира същото изследване всяка година и за пръв път от десетилетие болшинството от интервюираните не осъждат изцяло расима.

" Това значи, че се следи разпределяне в настройките към расизма – не наложително, че хората са станали расисти, а по-скоро, че в по-голяма степен одобряват расистки дейности и не ги считат за толкоз скандални ", разяснява Енцо Рисо, шеф в SWG. По думите му смяната в настройките частично се дължи на разпространяването на език на омразата.

В понеделник вечерта хиляди италианци се събраха на централната гара в Милано в поддръжка на Лиляна Сегре, оживяла от Холокоста, която получи вълна от онлайн закани от крайнодесни екстремисти, доста от които за живота ѝ.

Сегре, която е доживотен сенатор, получава приблизително по 200 онлайн закани дневно, само че обстановката се влошила, откакто предлагането ѝ за основаване на комисия за битка с расизма, антисемитизма и подбуждането към ненавист бе признато от държавното управление. Всички партии поддържаха предлагането с изключение на крайнодясната " Лига ", по-малкият ѝ сътрудник " Италиански братя " и " Напред, Италия " на някогашния министър председател Силвио Берлускони.

В социологическите изследвания " Лига " получава поддръжка от 34.5% - най-високата в страната, а утвърждението за " Италиански братя " пораства.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР