Повече от половината хора в Европа са на път да

...
Повече от половината хора в Европа са на път да
Коментари Харесай

СЗО вещае над 50% от европейците да се заразят с Омикрон през следващите два месеца

Повече от половината хора в Европа са на път да се заразят с разновидността на ковид " Омикрон " през идващите два месеца, в случай че заразяванията продължат с актуалните темпове. Това предизвести Световната здравна организация (СЗО), съобщи " Франс прес ".

Говорейки на конференция, районният шеф на СЗО за Европа Ханс Клуге предизвести, че разновидността " Омикрон " съставлява " нова приливна вълна от запад на изток, която залива " европейския район.

" При тази скорост Институтът за здравни индикатори и оценка (IHME) предвижда, че повече от 50 % от популацията в района ще бъде инфектирано с " Омикрон " през идващите шест до осем седмици ", сподели Клуге пред кореспонденти.

Европейският район на СЗО включва 53 страни и територии, в това число няколко в Централна Азия, а Клуге означи, че 50 от тях са удостоверили инфектирани с разновидността " Омикрон ".

Според СЗО към 10 януари 26 от тези страни оповестяват, че над един % от популацията им " захваща Covid-19 всяка седмица " към 10 януари и че в района са регистрирани над седем милиона нови случая на вируса през първата седмица на Само през 2022 година

Позовавайки се на данните, събрани през последните няколко седмици, Клуге сподели, че разновидността е доказан като по-преносим и " разновидностите, които има, му разрешават да се придържа по-лесно към човешките кафези и може да болести даже тези, които са били инфектирани или имунизирани преди този момент ".

Въпреки това Клуге акцентира също, че " утвърдените ваксини не престават да обезпечават добра отбрана против тежки болести и гибел, в това число за Omicron ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР