Повече от половината деца и младежи в Китай страдат от

...
Повече от половината деца и младежи в Китай страдат от
Коментари Харесай

Над половината китайски деца и младежи с късогледство

Повече от половината деца и младежи в Китай страдат от късогледство, съгласно отчет на Националната здравна комисия (НЗК), представен от " Радио Китай ".

По думите на Джан Юн от комисията в последните години казусът се е задълбочил извънредно доста, защото визира все по-малки деца. Тревожни са равнищата и на младежите в гимназиална възраст, които носят очила – процентът на тези с шест и повече диоптъра късогледство е повишен до 21,9% през 2018 година

Според Джан Юн, неналичието на вярна грижа за очите като недостътъчно физически извършения и действия навън, по-малко време за сън, прекомерно доста домашни, фокусиране на зрението за работа на близко разстояние и зависимостта от електронни устройства като телефони и компютри, са главните аргументи за късогледството измежду китайските деца.

През предходната година Министерство на образованието, Националната здравна комисия и още шест институции стартираха стратегия за предварителна защита на късогледството след децата и младежите. Една от задачите ѝ е до 2030 година процентът на късогледство при шестгодишните да остане към 6%, при децата в прогимназиална възраст – под 60%, а в гимназиална – под 70%.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР