Повече от половината анкетирани са обмисляли самоубийствоВ продължение на десетилетия

...
Повече от половината анкетирани са обмисляли самоубийствоВ продължение на десетилетия
Коментари Харесай

Пушенето на вейп от тийнейджъри увеличава случаите на тревожност и депресия

Повече от половината интервюирани са обмисляли самоубийство

В продължение на десетилетия хората протягат ръка към цигарите в моменти на стрес. Ново изследване подсказва, че младежите употребяват пушенето на вейп по същия метод. Изследване, извършено измежду близо 2000 американски младежи, откри, че тези, които пушат вейп с никотин или марихуана, са по-склонни да оповестяват за тревога, меланхолия или мисли за самоубийство, спрямо непушачите, оповестява Юнайтед прес интеренешънъл, съобщи Българска телеграфна агенция.

Мнозинството от потребителите на вейп са декларирали, че са страдали от признаци на тревога или меланхолия през последната седмица, а повече от половината са обмисляли самоубийство през последната година.

„ Едно от провокациите е да се откри кое е причина и кое - разследване “, споделя Лорън Уолд, професор в Колежа по медицина към Държавния университет в Охайо. Много от интервюираните младежи категорично декларират, че са почнали да употребяват вейп, с цел да се оправят с депресията - в това число една трета от тези, които са пушили марихуана. Това е тревожно, споделя Уолд, защото никой не счита, че пушенето на вейп е здравословна тактика за справяне с депресията. Уолд, който не е взел участие директно в изследването, е водещ създател на скорошен отчет на Американската сърдечна асоциация (АСА) по отношение на последствията за физическото здраве от пушенето с вейп на опиати в юношеска възраст.

Все още има доста какво да научим, защото използването на вейп е относително ново събитие, споделя Уолд. Ясно е обаче, че има краткосрочни резултати, в това число инфектиране на дихателните пътища, повишение на кръвното налягане и сгъстяване на артериите. Така че младежите, които използват вейп, може да се „ приготвят за сърдечни и белодробни болести “, споделя Уолд. Според него „ завладяващото “ в новите данни е, че те свързват потреблението на вейп с психологичното здраве. Резултатите са най-новите в поредност от изследвания, които пораждат опасения по отношение на „ епидемията “ от потребление на вейп измежду младежите.

Устройствата за изпаряване работят посредством нагряване на течност, която създава „ пара “, позволяваща на потребителите да вдишват никотин или тетрахидроканабинол (ТХК) - дейната съставна част в марихуаната. Въпреки че изпаряването не включва пушек, то не е безвредно. Младите хора въпреки всичко се пристрастяват към никотина и се сблъскват с вредите от този опиат (или ТХК), които могат да включват резултати върху развиването на мозъка. Освен това, споделя Уолд, течностите в устройствата за изпаряване не създават - обратно на общоприетото разбиране – „ безвредна водна пара “. При нагряване тези течности в действителност отделят над 1000 химически субстанции, споделя той. Все още не е известно по какъв начин това излагане може директно да повлияе на психологичното здраве на децата.

Новите открития се основават на онлайн изследване, извършено измежду 1921 младежи и младежи на възраст от 13 до 24 години. Мнозинството от тях са декларирали, че са употребили вейп през последния месец, в това число 830, които са декларирали, че са пушили с него както никотин, по този начин и марихуана.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР