Повече от половината адвокатски колегии в Турция вече са обявили,

...
Повече от половината адвокатски колегии в Турция вече са обявили,
Коментари Харесай

Над половината адвокатски колегии в Турция ще бойкотират церемония в президентството

Повече от половината адвокатски колегии в Турция към този момент са оповестили, че ще бойкотират гала идващия месец в президентския замък в Анкара в символ на митинг против неналичието на самостоятелност на правосъдната система в страната, предадoха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Според новинарския уебсайт Т24 41 от общо 79 окръжни адвокатски колегии имат намерение да бойкотират поканата от Върховния апелативен съд за гала на 2 септември по случай началото на правосъдната година.

Адвокатската гилдия в Измир първа отхвърли поканата, а нейният образец последва и най-голямата адвокатска гилдия в Турция - истанбулската, която има 40 106 членове. Адвокатската гилдия в столицата Анкара също отхвърли да участва на церемонията.

" В речта, която ще произнесете там, евентуално ще говорите за независимостта и безпристрастността на правосъдната система. Въпреки че знаете, че хиляди хора, борещи се за права, са в пандиза, вие ще говорите за персонална независимост и сигурност, за независимост на изразяването, за право на почтен правосъден развой и независимост на медиите ", се споделя в известие на колегията от Измир, адресирано до ръководителя на Върховния апелативен съд.

Междувременно обаче Съюзът на турските адвокатски колегии, който събира под своята шапка всички окръжни колегии, съобщи, че неговият ръководител Метин Фейзиоглу ще участва на събитието, съобщи Анадолската организация.

Върховният съд съобщи, че изказванията, че се намира под политическо въздействие, както и " редицата други обвинявания " са " несправедливи и пресилени ".

Сред хилядите отстранени от работа и задържани по време на изключителното състояние, оповестено в Турция след осуетения опит за прелом през 2016 година, има доста юристи и съдии.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган има огромни компетенции, включващи и въздействие в правосъдната система. Той може да избира членове на съвета на съдиите и прокурорите, който дава отговор за назначението на съдии и прокурори, показва ДПА.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР