Повече от половината (58%) от световното население е съгласно, че

...
Повече от половината (58%) от световното население е съгласно, че
Коментари Харесай

Над 65% от българите вярват, че в идните 25 години ще станем по-малко здрави

Повече от половината (58%) от международното население е според, че през идващите 25 години хората фактически ще станат по-малко здрави. Една трета не се съгласяват, а 10% не могат да преценяват. Това сочат резултатите от изследване за 75-ата годишнина на Световната асоциация „ Галъп интернешънъл “, което покрива към две трети от световното население (и повече от 90% от страните, в които свободно се организират и разгласяват проучвания на публичното мнение).

Регионите, които са съгласни в по-малка степен, са Източна Азия и Океания, Европейски Съюз и Северна Америка, до момента в който останалата част от Азия е измежду районите, които са съгласни в най-голяма степен. Нагласите постоянно са отражение на разнообразни условия, като възгледите на хората за актуалното качество на живот, ориентировка към здравословни привички и техните национални здравни системи и стандарт на живот, означават от „ Галъп “.

Хората в страни като да вземем за пример Северна Македония, ОАЕ, Босна и Херцеговина, Боливия, Ирак и така нататък наподобяват най-уверени, че човечеството ще стане по-малко крепко – има дялове от по 70-80% съгласни в тези страни. Най-малко склонни да се съгласят с сходно изказване наподобяват хората в страни като Индонезия, Швеция, Германия, Нидерландия, Сиера Леоне и други с дялове от едвам към 40%.

Българите наподобява са по-склонни да мислят, че в обозримо бъдеще ще бъдем по-малко здрави – две трети от запитаните дават отговор по този начин, а 22% не се съгласяват. Около една десета не могат да преценяват. В това отношение обществото ни наподобява малко по-скептично в съпоставяне със междинните регистрирани дялове за страните от Европейски Съюз, разясняват анализаторите.

Хората по света са съгласни, че релативно скоро ще има ваксини, които ще оказват помощ за заличаването на заболявания, които сега са мъчно лечими или нелечими. 71% от запитаните респонденти са съгласни, че през идващите 25 години ще бъдат налични ваксини, които ще отстранен заболявания като полиомиелит и СПИН. 18% от интервюираните не са съгласни и малко над една десета не са сигурни по какъв начин да отговорят.

Европа е склонна да бъде малко по-скептична към това изказване, в сравнение с други изследвани райони. В Европа също по този начин има доста по-висок дял на отговори „ не мога да преценява “. Икономиките с ниски приходи наподобяват по-обнадеждени по този въпрос спрямо по-богатите страни. Може би има повече вяра там, където е и по-необходима – защото стопанските системи с ниски приходи са непропорционално наранени от тези заболявания, означават от „ Галъп “.

Хората в страни като Виетнам, Кот д’Ивоар, Гана, Тайланд и Филипините се открояват с дялове до 80-90% като най-склонни да имат вяра, че скоро ще има налични ваксини за изличаване на заболявания, които са сложни за лекуване. Най-много се съмняват в това хората в Япония, Чехия, Руската федерация, Люксембург и Италия.

Увереността, че в идващия четвърт век ще бъдат открити ваксини и медикаменти, които да заличат дефинитивно заболявания като да вземем за пример СПИН и детски паралич в страната ни е постоянна – 64% имат вяра, че такива ваксини скоро ще бъдат налични и двете заболявания ще бъдат заличени като заплаха за човечеството. 16 на 100 не са склонни да имат вяра в тази догадка, а 20% не съумяват да преценяват. Дяловете у нас са сходни (макар и малко по-ниски) с тези, регистрирани в останалите европейски страни и при нашите съседи, показват анализаторите.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР