Повече от половин милион души се събраха в Барселона в

...
Повече от половин милион души се събраха в Барселона в
Коментари Харесай

Над половин милион са протестиращите в Барселона

Повече от половин милион души се събраха в Барселона в символ на митинг против осъждането в Испания на девет сепаратистки водачи за дълги затворнически периоди поради неуспялата акция за самостоятелност, заяви локалната полиция.
Според данни на полицията, към 525 000 души са се включили към демонстрацията, за която хиляди дойдоха в града от пет града в района, оповестява Агенция Франс Прес, представени от БГНЕС. 
Стачката докара до предприемането на превантивни ограничения като затваряне на търговски вериги и магазини, неучебни дни за учебни заведения и университети, анулиране на концерти, спортни събития и театрални представления. Пренасочен е морски круиз с 918 туристи, който ще дебаркира във Валенсия вместо в Барселона. Врати са затворили емблематични културни забележителности като катедралата „ Саграда фамилия ” в Барселона.
На интернационалното летище в Барселона през днешния ден са регистрирани 57 анулирани полета, множеството на фирмите „ Vueling “ и „ Iberia “. Според испанските управляващи все пак ситуацията на летището е естествена, тъй като са взети ограничения да не се повтаря колапсът претърпян при започване на тази седмица.
Силите на реда използваха мощ, с цел да разпилян участниците в митингите, които се пробваха да влязат на територията на пристанището в Барселона, оповестява „ АВС ”.
А тук вижте защо предизвести външно министерство. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР