Повече от половин година след началото на сезона в Серия

...
Повече от половин година след началото на сезона в Серия
Коментари Харесай

Кремонезе пречупи Рома за първи успех през сезона в Серия А

Повече от половин година след началото на сезона в Серия " А " тимът на Кремонезе най-сетне усети усета на успеха, откакто победи с 2:1 вкъщи отбора на Рома в среща от 24-ия кръг.

С триумфа " сиво-червените " събраха 12 точки и съумяха да се измъкнат от дъното на подреждането, излизайки на предпоследното 19-то място, като зад тях остава само отборът на Сампдория с 11 пункта.

В същото време " вълците " пропуснаха опцията още веднъж да се изкачат на третот място и към този момент остават 5-ти на точка зад градския противник Лацио и на три от състава на Милан.

Двубоят в Кремона стартира по-добре за домакините, които откриха резултата след 17 минути игра посредством Франк Тсаджут, който се разписа с превъзходен изстрел от границата на наказателното поле.

В началото на второто полувреме пък гостите от Рома останаха без своя ментор Жозе Моуриньо, който беше изпъден поради реплики към основния арбитър Марко Пичинини.

Макар и без " Специалния " край страничната линия, " вълците " откриха сили да стигнат до изравнителен гол в 71-та минута, а негов създател стана Леонардо Спинацола, за който това бе първи гол след завръщането му в игра след тежката травма, която той получи по време на Евро 2020.

Радостта на столичани обаче продължи към десетина минути, защото в 81-та Давид Окереке беше повален в наказателното поле и домакините получиха право да изпълнят дузпа. Зад топката застана Даниел Чофани и не той не сбърка от бялата точка, носейки трите точки на Кремонезе за първи път през сезона.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР