Повече от пет хиляди полицейски служители дежурят през уикенда заради

...
Повече от пет хиляди полицейски служители дежурят през уикенда заради
Коментари Харесай

Гърция в готовост за масовите протести за годишнината от студентското въстание

Повече от пет хиляди полицейски чиновници дежурят през уикенда поради предстоящите събития в чест на 46-та годишнина от студентското въстание против хунтата в Гърция, написа електронното издание на гръцкия вестник Kathimertini.
Гръцката полиция има „ особено дефинирани “ проекти за всеки университет и „ съответни заповеди и указания “, сподели в петък пред Народното събрание заместник-министърът на отбраната на жителите Елефтериос Иконому, някогашен шеф на полицията.
Той сподели, че гръцката полиция поддържа контакт с университетските управляващи в университетите, с цел да подсигурява, че няма да има проблеми.
Годишнината обичайно се отбелязва от митинги, които минават през конфликти сред полицията и анархисти. Властите са изключително внимателни през тази година, откакто по този начин нареченият закон за леговище, който забраняваше полицията да влиза в университетските кампуси, беше анулиран от консервативното държавно управление през август.
В отговор на въпроси на депутатите от опозицията по отношение на това дали полицията ще влезе в университетите Иконому сподели, че ще има интервенция при положение на осъществяване на наказуеми закононарушения, било то подготвяне на запалителни бомби, търговия с опиати, вандализъм или актове на принуждение.
Въпреки това той сподели, че всяко деяние на полицията ще бъде „ обмислен отговор “.
Отделно, в писмо до премиера Кириакос Мицотакис и министъра на образованието Ники Керамеус, студенти от юридическия факултет на Атинския университет се оплакаха от продължаващи стачки във факултета си от малцинство студенти.
Описвайки себе си като „ безмълвното болшинство на факултета “, студентите попитаха какъв брой време ще би трябвало да се помиряват с „ противозаконните и неконституционни процедури “.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР