Повече от осем месеца в Многопрофилната болница в Кюстендил няма

...
Повече от осем месеца в Многопрофилната болница в Кюстендил няма
Коментари Харесай

Болницата в Кюстендил няма инфекциозно отделение

Повече от осем месеца в Многопрофилната болница в Кюстендил няма инфекциозно поделение.

Причината за закриването му е неналичието на експерти, припомниха от управлението на здравното заведение. Въпреки това болничното заведение е в подготвеност да реагира, в случай че има случаи на болни от ковид.

Към момента ситуацията в болничното заведение е спокойна. Не всички пациенти и лекари носят персонални защитни маски и ръкавици. В Кюстендил към момента няма регистриран случай на болен от ковид, само че в случай че бъде открит подобен, лекарите работят по специфични инструкции на Министерство на здравеопазването.

Д-р Александър Величков, шеф на МБАЛ-Кюстендил: Такива пациенти, според инструкциите се транспортират от екипи на ЦСМП във Военна или Инфекциозна болница за уточняване на положението, след което в случай че бъде преценено, че нямат такова заболяване ще се върнат назад тук.

От закриването на инфекциозното поделение преди осем месеца до в този момент, в незабавния център в Кюстендил са постъпили осем пациенти с инфекциозно заболяване. Те са били приети в болница за лекуване в други здравни заведения.

На територията на област Кюстендил отделения за инфекциозни болести има в двете лечебни заведения в Дупница. Според лекари те покриват потребностите и са изцяло задоволителни.

В случай че се открият огромен брой инфектирани пациенти с ковид, в болничното заведение в Кюстендил ще бъдат реформирани други отделения, които ще поемат тези пациенти.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР