Повече от очевидно е, че САЩ още не са яли

...
Повече от очевидно е, че САЩ още не са яли
Коментари Харесай

Ердоган: Видно е, че САЩ още не са яли османски шутове


Повече от явно е, че Съединени американски щати още не са яли османски шутове, съобщи президентът и партиен водач Реджеп Ердоган в отговор на заканата на Вашингтон, че в случай че Турция удари американските военни елементи в Сирия, ще получи ответен удар, съобщи кореспондентът на БГНЕС.

По време на постоянното съвещание на парламентарната група на ръководещата ПСР Ердоган реагира с остри нападки към Белия дом поради отправените предизвестия за вероятен конфликт на сирийска територия.

„ Ако бяхме почнали интервенцията си през лятото, укрепленията там щяха да се трансфорат в замъци. Ние нямаме какво повече да приказваме на тези, които настояват, че няма опасност за страната ни откъм Сирия. Най-подходящата реакция е рефлексът на турската войска. На всичкото от горната страна те /САЩ/ желаят ние да се предадем на терористите. Що за участие в НАТО е това? Ако ние сме дружно в НАТО, както Турция, по този начин и Съединени американски щати са длъжни да се преценяват с разпоредбите на алианса “, съобщи Ердоган пред своите в Народното събрание.

Той акцентира, че НАТО не е единствено Съединени американски щати, а и всички останали държави-членки и съгласно вътрешния закон на алианса всички са длъжни да го следват и да се преценяват с него. Ердоган настоя Вашингтон да спре да твърди, че кюрдските отряди от сирийския клон на ПКК не са терористична организация и да работи като съдружник в НАТО – щом една страна-членка е цел на въоръжени набези, всички останали би трябвало да се опълчват, тъй като законът на алианса изисква това.

Президентът разяснява, че Америка се усеща удобно и се възползва от опциите да навлезе в Сирия и когато се постанова, заплаща пари, а на този стадий финансовата поддръжка за кюрдските отряди възлиза на 550 млн. $ с наклонността да доближи 3 милиарда $. „ Колко ислямски терористи от ДАЕШ ликвидирахте? Къде ги предадохте? Няма нито едно задоволително доказателство за това. А ние следим, идентифицираме и си записваме кой с кого е в района. Вече никой няма правото да употребява ДАЕШ като опрощение, свърши театърът с ДАЕШ “, уточни Ердоган. Според него е явно, че никой от тези, които заплашват Турция с ответен удар, през живота си е не е отнасял османски шутове и доста скоро ще проумеят, че не може да идват в страната, когато изискат, да насочат объркващи послания и да си отиват.

„ Разбира се, че ние няма съзнателно да ги превърнем в цел. Но ще унищожим всеки терорист, който е с тях /със САЩ/. Оттук се обръщам към американския народ да бъде сензитивен към парите си, които се харчат от бюджета, а парите за войната в Сирия са от националния бюджет. И щом шапката е паднала от главата, и се вижда плешивата глава, време е за някои неща да се приказва намерено “, сподели Ердоган. Той дефинира военните дейности в района като най-големия въоръжен спор след Втората международна война. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР