Повече от месец в Кубрат и още 16 населени места

...
Повече от месец в Кубрат и още 16 населени места
Коментари Харесай

Криза с боклука в Кубрат заради спор между общината и почистващата фирма

Повече от месец в Кубрат и още 16 обитаеми места активността по сметосъбиране и сметоизвозване не се извършва в цялостен размер. Причината е спор сред общината и почистващата компания.

Контейнерът пред дома на Нели Кирилова в Кубрат към този момент месец е претъпкан и изхвърлянето на всеки боклук е невероятно.

„ Бедствено е ситуацията, газим в неописуема бедност, отпадъци на всякъде, кучетата и разнасят, вятъра ги раздухва, няма кой да почиства, ужасно е”, оплаква се тя.

Причина за съвсем спряната активност на почистващата компания е спор с кметската администрация за пари.
„ Договорът, който е подписан през 2015 година, за нас е неблагоприятен, от 40 816 лева месечно за 2018 година е понижена на 12 000”, съобщи кметът на община Кубрат Алкин Нети.

Като краткотрайно решение разградска компания ще поема извозването на събраната боклук.

„ Това не може да реши напълно казуса, тъй като това е краткотрайно събитие, само че е някаква помощ в полза на хората от Кубрат”, изясни регионалният шеф на Разград Гюнай Хюсмен.

Почистването стартира, само че с мудни темпове. От компанията реализатор, която има контракт с общината до 2025 година, оповестиха документално, че решението за понижената цена в план-сметката е нелегално и против тях се води атака
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР