Повече от месец продължават протестите с искане за оставките на

...
Повече от месец продължават протестите с искане за оставките на
Коментари Харесай

Румен Радев: Разговор за конституцията е възможен само след оставки и предсрочни избори

Повече от месец не престават митингите с искане за оставките на премиера Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев. Доверието в ръководещото болшинство е окончателно изгубено, а измененията в държавното управление нямаха упования резултат. Това съобщи в послание президентът Румен Радев.
Репресиите, провокациите и опитите да се неглижира недоволството единствено нагнетяват нарежението. Днес министър председателят предложи Велико национално заседание и смяна в Конституцията. Самият акт демонстрира неуважение към Конституцията. Член 157 е безапелационен – правото за привикване на Велико национално заседание принадлежи на не по-малко от половината народни представители и президента.
 Борисов предложи Велико национално заседание и нова Конституция (ВИДЕО) Борисов предложи Велико национално заседание и нова Конституция (ВИДЕО)
ГЕРБ ще внесе план на нова Конституция на Република България. Това се показва в послание на министър-председателя Бойко Борисов. FB...
Може ли партията-държава, която методично демонстрира тъпчене на управляващите, да инициира сходно привикване? Моят отговор е Не.
Може ли партия, която през вчерашния ден бойкотира парламентарния надзор, през днешния ден да предлага промени в конституцията? Отговорът е: Не.
Може ли власт, която нарушава закона, не вкарва машинното гласоподаване и отхвърли електронното отдалечено гласоподаване, да провежда почтени избори? Отговорът е: Не.
Може ли власт, която задуши свободата на словото, да предлага спор за бъдещето на България? Отговорът е: Не.
 Румен Радев: Управляващите са длъжни да обезпечат машини за гласоподаване, без значение по кое време се организират изборите Румен Радев: Управляващите са длъжни да обезпечат машини за гласоподаване, без значение по кое време се организират изборите
“Управляващите са длъжни да спазят закона, признат с гласовете на тяхното болшинство, и да обезпечат машини за гласоподаване, без значение...
Може ли мафията да реформира правосъдната система? Отговорът е: Не.
Може ли министър-председателят, който трансформира парламентарната република в автокрация, да предлага промени в конституцията? Отговорът е: Не.
Разговор за конституцията е вероятен единствено след оставки и предварителни избори, безапелационен бе държавният глава
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР