Повече от месец продължават протестите с искане на оставки. Доверието

...
Повече от месец продължават протестите с искане на оставки. Доверието
Коментари Харесай

Румен Радев: Доверието в управляващото мнозинство е безвъзвратно загубено

Повече от месец не престават митингите с искане на оставки. Доверието в ръководещото болшинство е окончателно изгубено. Опитите да се неглижират проблемите, единствено ускоряват недоволството. Това съобщи президентът на Република България Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Промените в кабинета не убедиха никого. Репресиите, провокациите и опитите да се неглижира гражданското неодобрение единствено удостоверяват нуждата от оставки, безапелационен бе президентът.

Думите му са в отговор на предлагането на премиера на България Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за привикване на Велико национално заседание и нова Конституция.

"Самият акт демонстрира неуважение към Конституцията. Правото на самодейност за смяна на Конституцията принадлежи на не по-малко от половината народни представители и президента, не на министър-председателя ", разясни президента.

"Може ли партия, която бойкотира през вчерашния ден парламентарния надзор, през днешния ден да предлага промени в Конституцията? Отговорът е не. Може ли власт, която задуши свободата на словото, да предлага спор за бъдещето на България? Отговорът е не. Може ли мафията да реформира правосъдната система? Отговорът е не ", уточни президентът.

"Разговор за Конституцията и за бъдещето на България е вероятен единствено след желаните от обществото оставки и след провеждането на почтени, предварителни избори. Благодаря ви за вниманието! ", приключи Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР