Повече от месец БСП занимава обществото със себе си, а

...
Повече от месец БСП занимава обществото със себе си, а
Коментари Харесай

Станишев: Аз съм първият в държавата, който се противопостави на ГЕРБ

Повече от месец Българска социалистическа партия занимава обществото със себе си, а хората се интересуват дали тази партия може да усъвършенства живота им, разяснява пред Би Ти Ви президентът на ПЕС и претендент за евродепутат от Българска социалистическа партия Сергей Станишев.

По мотив листата на партията с претенденти за европарламента Станишев беше безапелационен, Българска социалистическа партия има късмет да завоюва изборите. "Отсъствието ми от листата щеше да се трансформира в съществена тематика на офанзива, че Българска социалистическа партия се отхвърля от европейската еднаквост, само че това към този момент няма по какъв начин да стане”, означи той.

"Политиката за мен е метод да подобриш живота на хората. Всичко останало е един кариеризъм ", сподели още Станишев.

Той съобщи, че егото му по никакъв метод не е наранено по тази причина, че Елена Йончева е отпред на евролистата на Българска социалистическа партия. "Аз съм постигнал задоволително в живота си. За мен идеята в този момент е да спечелим тези избори. Това е значимо за България, за Европа. Всеки глас повече за социалистите тук при нас ще налее в общата идея да променим в Европа нещата, които не харесваме през днешния ден, а те са доста ", съобщи Станишев.

По думите му решението за това кой да влезе в листата и на кое място е доказателство за това, че Българска социалистическа партия е демократична партия. Това, че в нея са намерили място и нови лица, съгласно Станишев е доказателство, че партията се обновява и има път напред. "Имахме диалог през вчерашния ден цялата листа, ние сме един екип, всеки от нас може да способства за спечелването на изборите ", изясни Станишев.

"Националният съвет преподреди листата посредством скрито гласоподаване. Това изстреля нагоре двама млади социалисти, което е добре, има няколко мощни фигури измежду гражданската квота, има и мощни партийни водачи, всеки способства нещо ", безапелационен беше Сергей Станишев.

"Политиката би трябвало да бъде борба на хрумвания, когато се замерят с обиди политиците, това е обидно най-много за хората ", по този начин Станишев разяснява думите на премиера Бойко Борисов за чеверме социалистите.

"Като водач на опозицията 2009-2013 година не съм имал нито една среща с господин Борисов, единствено една имах по негова молба по тематиката "Белене ". Но другояче съм водил ясна, безапелационна борба против ГЕРБ, аз съм първият в страната, който се опълчи на ГЕРБ ", безапелационен беше Станишев. За Делян Пеевски той за следващ път означи, че това е било политическа неточност, само че "аз съм си платил цената за това ", сподели водачът на ПЕС.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР