Повече от месец асансьорът за пациенти в Комплексния онкологичен център

Повече от месец асансьорът за пациенти в Комплексния онкологичен център ...

Онкоболни останаха без асансьор в Русе.


Повече от месец асансьорът за пациенти в Комплексния онкологичен център в Русе не работи. Така трудноподвижни пациенти са принудени да изкачват стълби, което често е сериозно изпитание, съобщава bTV.

Заради заболяването си Небайдин се придвижва с инвалидна количка. Налага му се често да идва за изследвания в Комплексния онкологичен център в Русе.  Повече от месец обаче асансьорът, с който трябва да се придвижи до лабораторията, не работи.

"Като се качвам с този асансьор, и директно влизам при доктора в кабинета. Не е после да дойдат оттатък да ми вземат кръв. Туй е проблемът", казва Небайдин.

Лекари и лаборанти ходят при пациентите. Преглеждат ги и им вземат кръв на място. А болните си искат асансьора, защото е непосилно за тях да обикалят триетажната сграда.

От Онкологичния център обясниха, че са направили всичко възможно проблемът да бъде решен.

"Имахме уверението, че двигателят ще се направи по-бързо, тъй като той е изгорял, тук не става въпрос за електроника. 18 киловата двигател сигурно не се навива лесно...но малко се забавиха", обясни д-р Камен Кожухаров, управител на КОЦ-Русе.

По думите му стълбите могат да се ползват от хората, които са си подвижни.

Източник: dir.bg