Повече от хиляда самолетни полета бяха отменени в резултат на

...
Повече от хиляда самолетни полета бяха отменени в резултат на
Коментари Харесай

Рекорден студ в САЩ доведе до отмяна на повече от хиляда самолетни полета

Повече от хиляда самолетни полета бяха анулирани вследствие на мощна арктическа стихия над Средния Запад на Съединени американски щати, която докара до рекордно ниски температури, с цел да могат служащите на летищата да подготвят самолетите за политане, оповестява " Уолстрийт джърнъл ".

Компанията United Continental Holdings Inc. беше принудена да анулира към 80% от графика на полети на интернационално летище „ О`Хеър “ в Чикаго, или към 500 от над 600 ежедневни самолетни полета, които се извършат на това летище. Отмяната е годна от вторник вечерта до четвъртък сутринта.

От Southwest Airlines Co. пък обявиха, че са отменили повече от 700 полета на интернационалното летище " Мидуей " в Чикаго, като и тук анулацията е годна от вторник до четвъртък, съгласно проследяващия полетите уеб страница FlightAware. Говорител на компанията уточни, че Southwest Airlines не желае нейните чиновници да са изложени на рискови условия като тези, които се чакат на летището " Мидуей ".

Чикаго и други градове в Средния Запад се приготвят за някои от най-ниските температури, засегнали района през последните десетилетия. Температурите в Чикаго могат да доближат в сряда рекордно ниски стойности до -45 градуса по Целзий, като това ще бъдат доста рискови зимни условия, които могат да причинят измръзване на откритата кожа единствено за пет минути, съгласно Националната метеорологична работа. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР