Повече от хиляда опозиционни активисти маршируваха в центъра на Москва

...
Повече от хиляда опозиционни активисти маршируваха в центъра на Москва
Коментари Харесай

Лозунги „Революция“ и „Не на диктатурата“ звучат срещу Путин в Москва

Повече от хиляда опозиционни деятели маршируваха в центъра на Москва в неделя, откакто президентът Владимир Путин предложи да се изготви нова конституция - акт, който провокира политически катаклизми.
Протестиращите - най-вече млади антифашистки деятели, скандираха „ Революция “ и „ Не на диктатурата “, а някои носеха копия от конституцията, съобщи БГНЕС.
Припомняме, че годишният позволен поход бе свикан в памет на юриста Станислав Маркелов и журналистката Анастасия Бабурова, които бяха разстреляни в Москва от ултранационалисти през 2009 година
Редица самостоятелни локални депутати, в това число Юлия Галямина и настроени опозиционно руснаци, се причислиха към похода, носейки копия на конституцията и скандирайки " Путин, напусни! ".
Няколко души, в това число протестиращ, който носеше афиш, призоваващ Путин да си тръгне от властта, бяха арестувани от полицията.
Повече от 1400 души взеха присъединяване в похода. Демонстрацията се организира, откакто Путин зашемети нацията в сряда, предлагайки промени в конституцията - първите огромни промени в главния закон на страната, откогато той беше признат при Борис Елцин през 1993 година
Активността в неделя беше доста по-ниска от тази на митингите от предишното лято, когато десетки хиляди излязоха на улиците на Москва в символ на митинг против изключването на претенденти на опозицията от локалните избори, което докара до широкомащабни арести и дълги присъди за редица стачкуващи.
Най-влиятелният съветски опозиционен водач Алексей Навални съобщи в петък, че не поддържа митингите в " отбрана на конституцията ". " Руската конституция е отвратителна ", написа той в Twitter и добави, че разрешава на управляващите да узурпират властта. " Няма потребност да бъде защитавана ", разяснява още Навални.
Още по тематиката четете в този материал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР