Повече от хиляда банки, компании за разплащания и застрахователи oт

...
Повече от хиляда банки, компании за разплащания и застрахователи oт
Коментари Харесай

Хиляди фирми от ЕС ще отворят офиси във Великобритания след Brexit?

Повече от хиляда банки, компании за разплащания и застрахователи oт Европейски Съюз възнамеряват да отворят офиси във Англия след Brexit, с цел да могат да продължат да обслужват клиентите си на Острова, написа Reuters, базирайки се на данни от консултантската компания Bovill.

Новите офиси и личен състав ще оказват помощ да се смекчи загубата на бизнеса, откакто сегашният безграничен двупосочен директен достъп сред Англия и Европейски Съюз остане в историята през декември, когато изтича преходния интервал на Brexit.

Според данни на английския финансов регулатор FCA компаниите, които до момента обслужваха клиентите си от Острова непосредствено от домашната си база, към този момент са подали молба за краткотрайно позволение за работа във Англия след 31 януари, когато страната публично напуща блока.

" Тези числа ясно демонстрират, че доста компании считат Обединеното кралство за водещ център за финансови услуги в Европа ", разяснява специалистът на Bovill Майкъл Джонсън.

Тенденцията обаче е двупосочна - скорошно изследване на New Financial разкри, че повече от 300 английски финансови компании също към този момент са отворили центрове на територията на Европейски Съюз, с цел да не престават да обслужват клиентите си след " развода ".

Кариерни консултанти също споделят, че огромни компании, основани на Острова, към този момент придвижват проектите си в посока Европейски Съюз. Според EY следва 7 000 позиции да бъдат преместени от Лондон на континента.

В допълнение по данни на Bovill 228 компании от Ирландия също са подали заявление за краткотрайно позволение да продължат да обслужват клиенти от Обединеното кралство, до момента в който не получат цялостно позволение за прекачване на бизнеса във Англия.

" На процедура тези числа значат, че европейските компании ще купуват офиси, ще наемат личен състав и ще наемат юридически и професионални съветници във Англия ", допълват специалистите.

Фирми от Франция, Кипър и Германия са кандидатствали надлежно за 170, 165 и 149 краткотрайни позволения. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР