Повече от година пандемия превърнаха онези, които не са се

...
Повече от година пандемия превърнаха онези, които не са се
Коментари Харесай

Дърво и чудо ли е цетрарията: Какво да правим с времето в карантина - slava.bg

Повече от година пандемия трансфораха тези, които не са се вманиачили в готвенето, в съвсем професионални градинари, даже да не имат сектор, а единствено балкон и хол за развиването на тази пристрастеност. Не приказваме за тези, които се отдадоха и на двете.

Голяма мода стана дървото – знамение цетрария, което по легенда подвига имунитета с изпаренията си, издишайки освен йод и цинк, ами витамините В и С и какви ли не още неща, като хем ни лекува от простудни и остри респираторни болести, хем понижава нервното ни напрежение.

На всичкото от горната страна въпросното растение е идеално за интериора, защото припомня бонзай, само че е по-интересно.

Изследванията на съветските учени обаче дават неочакван резултат:

Цетрарията не е дърво и не е знамение.

Това е композиция от гъби, лишеи и плесени, а в множеството композиции, в които се продава, единствено част от растителността в действителност е цетрария, другите са наподобяващи.

Оказва се, че тя не отпушва носа, не работи противовъзпалително на гърото и във тип на отвара/чай и не оказва помощ против диабет. Има някакъв, въпреки и суперминимален противораков резултат.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР