Повече от година, откакто режимът на Башар Асад, с помощта

...
Повече от година, откакто режимът на Башар Асад, с помощта
Коментари Харесай

Сирия се рекламира като туристическа дестинация

Повече от година, откогато режимът на Башар Асад, благодарение на съветски въздушни удари и бомби-варели, удари бунтовниците източно от Алепо. Сградите бяха съпоставени със земята, хората, които оцеляха, са тероризирани, гладни и изпълнени с обезсърчение, а миризмата на разлагащи се трупове се издигна от руините, до момента в който фамилиите търсят околните си. Сега, откакто в огромна степен унищожи града, който искаше да управлява, режимът на Асад желае от света да посети останалото от него: като туристическа дестинация.

Тази седмица сирийското държавно управление популяризира Алепо, дружно с други дестинации в Сирия, на Международния туристически панаир на туризма Fitur в Мадрид, като „популяризира“ атракциите на страната по света, написа. Това е първият път, когато Сирия участва на комерсиалния панаир от 2011 година, когато избухна войната.

Заедно с руините на Алепо, Дамаск предизвиква хората да посещават античните остатъци от римската ера в Палмира, археологически обект, включен в листата на ЮНЕСКО, който два пъти попада под контрола на „ Ислямска страна “ (ИД). Екстремистите разрушиха някои от храмовете и погребалните кули, преди да бъдат принудени от сирийските държавни сили и техните съветски поддръжници да се изтеглят от града за финален път предходната година.

„Тази година е моментът да възстановим Сирия и нашата икономика“, съобщи за Агенция Франс Прес Басам Барсик, шеф по маркетинга в сирийското министерство на туризма. Барсик съобщи, че 1,3 милиона задгранични гости са пътували в Сирия предходната година, макар че тази цифра включва тези, които идват от прилежащ Ливан единствено за един ден.

Той твърди, че религиозните дестинации, като историческия християнски град Маалула, едно от последните места на земята, където към момента се приказва на арамейски, към момента са привлекателни за туристите. Дамаск, Тартус, Латакия и историческият крепостен палат Крак де Шевалие покрай границата с Ливан, въпреки и развалени от бомбардировки, са други вероятни атракции.

Повечето страни обаче поучават жителите си да не пътуват до Сирия. Войната е разселила милиони хора и се допуска, че е лишила живота на минимум 340 000 души от 2011 година

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР