Повече от една четвърт самолетите Херкулес на ВВС на САЩ

...
Повече от една четвърт самолетите Херкулес на ВВС на САЩ
Коментари Харесай

САЩ спря най-известния си военен товарен самолет от полети

Повече от една четвърт самолетите " Херкулес " на Военновъздушни сили на Съединени американски щати са спрени от употреба, откакто бяха открити " нетипични " пукнатини по крилата, съобщи БГНЕС.
По време на плановата поддръжка е било намерено напукване в долната част на крилата, известна още като " арматура на дъгата ". Това е принудило началника на командването военачалник Мариане Милър да разпореди инспекция на част от флота.
Общо 123 от 450 самолета C-130H и C-130J ще останат краткотрайно на земята, до момента в който се правят инспекции. " Това краткотрайно прекъсване на полетите няма да повлияе на настоящата активност на C-130 за интервенции в изключителни обстановки в чужбина ", се споделя в изказването на командването на Военновъздушни сили на Съединени американски щати.
Решението за прекъсване на работата на самолетите и провеждането на инспекции е взето, откакто на един C-130 Херкулес са открити пукнатини в долния център на крилото, съобщи представителят на ВВД майор Джонатан Симънс. Но рискът, подбуден от казуса - крилото да може да се откъсне от самолета - е толкоз сериозен, че Военновъздушни сили реши да подреди инспекции на всички самолети, които биха могли да бъдат наранени.
123 летателни апарата, определени да преминат през инспекции, не са оборудвани с " кутия за продължен експлоатационен интервал на крилото " и имат повече от 15 000 часа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР