Повече от един на всеки 10 смъртни случая може да

...
Повече от един на всеки 10 смъртни случая може да
Коментари Харесай

Тревога! Правим тази грешка всеки ден, а тя бавно ни убива

Повече от един на всеки 10 смъртни случая може да бъде обвързван с прекомерно доста време, прекарано в седене . Това откри ирландско изследване. Изследователите споделят, че повече от шест часа на ден седене на стол са свързани с 69 000 смъртни случая в границите на една година.

Известно е, че неактивността покачва риска от сърдечни болести, диабет вид 2 и някои типове рак, само че мащабът на въздействието на неподвижността не е оголен.

Водещият създател на изследването Леони Херон от кралския университет в Белфаст сподели: " Трябва да движите тялото си, с цел да го поддържате крепко. Колкото повече, толкоз по-добре. "

Тези смъртни случаи костват на Британската национална работа по опазване на здравето 700 милиона паунда през 2016 година, прецизират учените, съдейки по данните.

Цифрите демонстрират, че 30% от възрастните в Англия седят минимум шест часа в делнични дни , вдигайки се до 37% през почивните дни.

Леони Херон прибавя: „ Би било потребно за обществото да има ограничаване по какъв брой часа дневно може да се седи най-много. “

Професор Навид Сатар от университета в Глазгоу обаче прецизира, че продължителното седене не е проблем, стига хората да са дейни през останалото време.

„ Хората не би трябвало да се тормозят от това да седят в работно време, в случай че специалността им го изисква, само че през останалото време наложително би трябвало да се движат “, прибавя той.

източник: zdrave.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР