Повече от един милион туристи от Северна Македония са били

...
Повече от един милион туристи от Северна Македония са били
Коментари Харесай

Mакедонските туристи оставили 155 милиона евро в Гърция през 2018-а

Повече от един милион туристи от Северна Македония са били на лятна отмора предходната година в Гърция. През 2018-а македонските туристи са похарчили 155 милиона евро, сочат статистически данни в годишния отчет на гръцката централна банка, оповестява вестник "Нова Македония ".

Според данните предходната година съвсем един милион и двеста хиляди македонци са посетили Гърция, което е с 25 % по-малко от 2017г.

Гръцката статистика демонстрира наклонност на понижаване на туристите от Северна Македония, само че увеличение на броя на другите туристи. Само за четири години броят на туристите от Северна Македония в Гърция е намалял с два и половина пъти.

Туристическата облага за Гърция от туристите от Северна Македония за 2018г. доближи 155,3 милиона евро, с 13,6 % по-малко спрямо 2017г., до момента в който през 2015г., когато е регистриран максимален брой македонски туристи в южната съседка, приходите на Гърция са достигнали 247 милиона евро.

Най-голям брой туристи в Гърция идват от Германия. Само предходната година са пристигнали 4 381 400 немски туристи в Гърция, като от тях е получена облага от 296,1 милиона евро, написа в. "Нова Македония ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР