Повече от две трети от бизнеса смята, че след Брекзит

...
Повече от две трети от бизнеса смята, че след Брекзит
Коментари Харесай

След Брекзит поскъпват лекарства и коли

Повече от две трети от бизнеса счита, че след Брекзит цените на вносните артикули от Англия, главно коли и медикаменти, ще нарастнат. Това демонстрира експресно изследване на Българска търговско-промишлена палата по поръчка на „ Монитор “ в интервала 13-16 ноември.

72% от компаниите считат, че цените на вносните артикули от Англия ще нарастнат.

През 2017 година Англия е на 11-о място в българския експорт с 651 млн. евро, вносът ни от там възлиза на 476 млн. евро (18-о място измежду страните, от които България най-вече внася). Най-много от Острова през 2017 година сме купили медикаменти и коли, следвани от електрическа сила и алкохол. Според 58% износът ни към островната страна ще се понижи.

Едва 25% виждат благоприятни условия да се завърнат работещите българи от Англия в България и отчасти да бъде решен казусът с неналичието на човешки запаси за бизнеса. Излизането на Англия от Европейски Съюз ще се отрази отрицателно на дребния и междинния бизнес. Всяка трета компания у нас счита, че ще бъде ощетена от решението на Острова. Очакванията са оборотите на компаниите, които търгуват с Англия, да тръгнат надолу.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР