Повече от две години светът влизаше от криза в криза.

...
Повече от две години светът влизаше от криза в криза.
Коментари Харесай

ОБЕКТИВНО: България по пътя към успеха

Повече от две години светът влизаше от рецесия в рецесия. България, несъмнено, не остана изключение. А хората, сякаш, още по-осезаемо изгубиха доверието и вярата за връщането към нормалност. Пандемията от ковид, войната в Украйна, политическите земетресения превзеха мислите и настроенията на всеки от нас. Дойде енергийната, обществената, бежанската, политическата рецесия. И най-важната – рецесията на духа и вярата, че по-доброто следва. На фона на всичко това потребността от светлина, която да вдъхне оптимизъм, става все по-осезаема. А тя – светлината, става известно, е напълно покрай нас. Тя рядко влиза в новинарския праймтайм, само че съществува. А хората, които ще ви представим в този епизод на Обективно са днешните носители на същинската смяна. На по-добрата България, в която желаеме да живеем. В борбата сред предишното и бъдещето. Те са живото доказателство, че светлината е по-силна от тъмнината. Гледайте и ще се уверите сами.

Изабела Янкова, Калоян Бинев, Иван Иванов, Анастас Пунев. Четирима българи с основно Б, с разнообразни ориси, фантазии, стремежи, цели и безчет достижения. Какво е общото сред тях? Всички те са избрали да се борят и да преследват това, за което мечтаят, все пак и всички. Те не са от мрънкачите, чакащи месията да пристигна и да ги оправи. Те работят, а най-прекрасното е, че те съумяват.

Изабела Янкова - Тя е играч по планинско колоездене. Първият български играч, който печели международен шампионат в този спорт. А предишния месец стана Европейски първенец за втора поредна година.

Калоян Бинев - Той е играч по таекуондо олимпийски жанр. Двукратен европейски първенец за мъже и един път за юноши. А също така е и бронзов медалист от Европейско състезание до 21 години.

Иван Иванов - Той е капитан на тима, спечелил първо място на надпреварата по интернационален търговски арбитраж във Виена. Иван Иванов, дружно с Йоана Вълова, София Лефтерова и Даяна Зашева стават първи измежду 365 университета от 84 страни.

Анастас Пунев - треньор на тима, спечелил първо място на надпреварата по интернационален търговски арбитраж във Виена. Магистър по право (2012 г.) и лекар по цивилен развой (2020 г.) в ЮФ на СУ " Св. Климент Охридски ". И учител в университета.

На пръв взор няма доста общо сред тези читирима българи. Но всички те имат едно качество - неотстъпчивост.

Четирима българи постигнали триумф в разнообразни области. Те са образец за мощен дух, който е избрал да се отдаде на концепцията и задачата. Най-вероятно на всеки от тях щеше да му е по-лесно в друга страна. Там е по-подредено, проведено, само че те са останали тук, в България. Не поради парите или славата, а тъй като тук е техният дом.

Патриархът на българската литература Иван Вазов споделя следните думи:

" България заслужава да се потрудим за нея “.

Хора като Изабела Янкова, Калоян Бинев, Иван Иванов и Анастас Пунев се трудят за България всеки ден, с цел да я има. Нека се потрудим и ние.

Повече вижте във видеото!
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР