Повече от две години безпилотния космически апарат X-37B се намираше

...
Повече от две години безпилотния космически апарат X-37B се намираше
Коментари Харесай

Загадъчен космически апарат се върна на Земята след рекорден полет

Повече от две години безпилотния галактически уред X-37B се намираше в галактическото пространство. Американските Военновъздушни сили държат в загадка детайлностите за неговата задача, написа швейцарското издание Tages-Anzeiger. 
По данни на американските Военновъздушни сили галактическият уред е провеждал проби на галактически технологии и е провеждал проучвания в орбита. Какво тъкмо се крие зад това, е строго защитавана загадка. Затова по време на предходните четири задачи се показваха клюки, че Съединени американски щати могат да употребяват машината за шпионаж или тествания на ново оръжие. Тези догадки се подкрепяха и от формалната информация, че X-37B е провеждал опити за научно-изследователска лаборатория на военно-въздушните сили на Съединени американски щати.
Според информация на уеб страницата ѝ, лабораторията създава " военни технологии ", като лазерно оръжие, което в бъдеще може да се инсталира в самолети. Първия полет на галактическия уред преди девет години бе следен от мнозина астрономи фенове. Те откриват, че в продължение на четири дни X-37B е обикалял към Земята на височина 410 км и е прелетял над Северна Корея, Афганистан и други забавни за Съединени американски щати страни. Експертите заговориха за нова крачка в милитаризирането на Космоса. 
Апаратът е бил в космоса в продължение на 2,8 хиляди дни, т.е. съвсем 8 години. За пролетта на 2020 година към този момент е планувана нова задача.
" Небето към този момент не е граница за Военновъздушни сили на Съединени американски щати, а в случай че Конгресът даде единодушие - за въздушно-космическите сили на Съединени американски щати ", съобщи началникът на щаба на Военновъздушни сили Дейвид Голдфейн след последното приземяване на апарата.

The @usairforce X-37B Orbital Test Vehicle landed after 780 days in orbit! The only one of its kind, the X-37B is designed as a reusable platform to test technologies for long periods in space. Press ▶️ to watch! #KnowYourMil pic.twitter.com/NurgmNZaPZ
— Department of Defense
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР