Повече от два пъти е нараснал българският износ за Република

...
Повече от два пъти е нараснал българският износ за Република
Коментари Харесай

Зам.-министър Манолев: Двойно се е увеличил българският износ за Македония

Повече от два пъти е повишен българският експорт за Република Македония през последните 10 години. Това сподели заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев по време на двустранен бизнес конгрес в Скопие с присъединяване на над 100 представители на бизнеса от двете страни. Събитието бе публично намерено от заместител министър-председателя на Република България Томислав Дончев и заместител министър-председателя на Република Македония Кочо Ангюшев.

„ Общият ни стокообмен пораства с сходни темпове и доближава 723 млн. евро “, добави Александър Манолев. По думите му стабилно се усилват и българските вложения в Република Македония. Те са съсредоточени в браншове, като банкова и застрахователна активност, металургия, хранително-вкусова индустрия, геоложки изследвания, осведомителни технологии и телекомуникации, бранша на услугите и други

В рамките на своето изявление, българският заместник-министър подчертава и на някои от най-добре разрастващите се браншове на българската стопанска система – машиностроене, осведомителни технологии, селско стопанство и други „ Надявам се днешния конгрес да спомогне за определяне на дълготрайни партньорства сред български и македонски компании и се повече наши артикули да намерят място на вашия пазар “, сподели още Александър Манолев.

Той се спря и на преимуществата, които страната ни може да предложи на задгранични вложители. „ Привличането на задгранични вложения е развой, в който не би трябвало да се възприемаме като съперници, а като сътрудници “, акцентира икономическият заместител министър и подчертава на положителната основа, която е основана с подписаното съглашение сред организациите за вложения на двете страни през предходната година.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР