Повече от два месеца след спирането на ежедневната информация относно

...
Повече от два месеца след спирането на ежедневната информация относно
Коментари Харесай

Гърция се готви за ново затваряне срещу COVID-19

Повече от два месеца след прекъсването на ежедневната информация по отношение на развиването на пандемията от представителя на гръцкото министерство на опазването на здравето Сотирис Циодрас (26 май беше последна), тревожните данни с повишаването на случаите от COVID-19 доведоха до появяването на инфекциониста още веднъж.

В „ фино парче, което може да бъде разрушено всеки миг “ се трансформира страната с повишаване на случаите на COVID-19 съгласно професора по инфекциозни заболявания Никос Сипсас. Той акцентира, че научната общественост е изключително загрижена и в действителност не изключи опцията за връщане на SMS-разрешенията за излизане, в случай че е належащо.

Не укривам от вас, че сме загрижени доста. Не желая да ви паникьосвам, само че паниката е интензивна по отношение на развиването на пандемията след последната седмица. На масата за разискване е отбраната на уязвимите групи. Ако обстановката го изисква, тогава ще бъде наложено ограничаване на придвижването посредством SMS. Обсъждаме и други ограничения, които ще бъдат прегледани според от развиването на епидемията, акцентира Сипсас пред телевизия Антена и представен от "Труд ".

В същото време гръцката банкова асоциация осведоми за преводите, които няма да могат да се правят в банковите клонове от вторник, 4 август 2020 година

Тревожното нарастване на случаите на COVID-19 през юли 2020 година докара до въвеждане на наложителна приложимост на немедицинска маска от служащи и консуматори, както и до по-нататъшни ограничаващи ограничения. Банките-членки на EET, в напъните си да реализират цялостното използване на новите ограничения, с цел да запазят здравето на чиновниците в банковите клонове и търговците с тях, афишира, че от вторник, 4 август 2020 година, до ново разпореждане, в банковите клонове с физическо наличие няма да се правят следните преводи:

Теглене на пари до 400 евро. Теглене до тази сума ще се правят с дебитната карта, по банкомати. Парични депозити до 1000 евро. Депозитите до тази сума ще се правят в банкомати, употребявайки дебитна карта. Плащанията на сметки (енергия, вода, телефония, застраховки и др.) ще става посредством интернет/мобилно банкиране или банкомати. Няма да бъде допустимо обслужването на тези преводи от пари в брой на гишета.

Поради нараствания брой на болни в северна Гърция, съответно в региона на град Кавала, вкараха наложително носене на маски и по отворените пазари.

През последната седмица в Гърция се следи нарастване на броя на инфектираните с ковид – приблизително от 50 до 80 случая за денонощие. В събота бе маркирано рекордно нарастване със 110 инфектирани, а общо през последните пет дни броят на случаите се усили с 405. Заради това държавното управление разгласи стягане на ограниченията за предотвратяване от зараза, в това число носене на маски както в закритите пространства, по този начин и на откритите палуби на фериботите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР