Повече от два месеца, след като е дала положителен тест

...
Повече от два месеца, след като е дала положителен тест
Коментари Харесай

Лекари описаха кошмарен страничен ефект на преболедували COVID-19

Повече от два месеца, откакто е дала позитивен тест за новия ковид и над три месеца след появяването на първите признаци на болестта, Пеги Гороли вижда, че стартират да падат кичури от косата й, написа електронното издание "Сайънс Алърт ".

Гороли, която е на 56 години и живее в Лонг Айлънд, Съединени американски щати, още не се е възстановила. Болна е от 5 март, признаците й са отмалялост, замъглено схващане, сърдечни проблеми, дефицит на въздух. Трудно й е да изкачва стълби или да отиде до близкия магазин.

Загубата на коса й работи "доста травматично ", споделя тя пред изданието "Бизнес инсайдър ".
Вече знае, че не е единствената с този проблем. Гороли взе участие в група във Facebok на пациенти с COVID-19, където се обменя информация за признаци и се поддържат взаимно.

Дъщеря й, която е на 23 години и е била диагностицирана с COVID-19 през април, също е почнала да губи косата си. Центровете за надзор и профилактика на болесттите в Съединени американски щати не разказват косопада като признак за COVID-19, само че някои лекари го виждат при пациентите си.

Според доктор Нейт Фавини от медицински център Форуърд пациентите с ковид може да развият телогенен ефлувиум - положение, при което косата стопира да пораства и стартира да пада след към три месеца след претърпян стрес. Ако здравите хора губят до 100 косъма коса дневно, страдащите от телогенен ефлувиум губят три пъти повече.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР