Повече от десет вида диви пчели, които имат голяма роля

...
Повече от десет вида диви пчели, които имат голяма роля
Коментари Харесай

Дивите пчели намаляват, установиха учени

Повече от 10 типа диви пчели, които имат огромна роля за опрашването на плодовете и зеленчуците в североизточните американски щати, понижават, заяви Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Учени от университета на Ню Хемпшър изследваха 119 типа пчели в щата от музейна сбирка на 125 години. Те откриха, че 14 от тях са намалели, някои с до 90 %.

Точните аргументи са неразбираеми, само че измененията в климата може да са една от тях. Половината от намалелите в региона типове са се изместили на по-висока височина. Други евентуални аргументи могат да са намалял хабитат, урбанизацията, използването на пестициди.
Срещу опасността за пчелите: Европейски Съюз не разрешава най-използваните инсектициди Очаква се новата регулация ще бъде призната през идващите седмици и да влезе в действие до края на годината
Популациите на пчелите понижават в целия свят от повече от 10 години. Според учените това се дължи на доста фактори, като използването на инсектициди с неоникотиноиди, паразити, заболявания, смяна в климата, намаляло многообразие на храната.

Пчелите са доста значими за опрашването на посевите. Почти една трета от храната на хората е от растения, опрашвани от пчели.
Използвани са материали на БТА
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР