Повече от четири месеца след изборите в Германия има споразумение

...
Повече от четири месеца след изборите в Германия има споразумение
Коментари Харесай

Германия е на път да сформира правителство на широка коалиция четири месеца след изборите

Повече от четири месеца след изборите в Германия има съглашение за започване на договаряния за сформиране на държавно управление. Лидерите на консерваторите и на социалдемократите се договориха за образуването на огромна коалиция, съобщи кореспондентът на вестник „ 24 часа” Капка Тодорова.

24 часа продължиха договарянията в последния ден на сондажите, което е връх даже за канцлера Ангела Меркел . В последна сметка партийните водачи съумяха да преодолеят разликите си. Един от компромисите планува Германия да отговори на предложенията на Франция за промени в Европейски Съюз.

„ Ние сме обединени за това да вложим силите на Германия, финансово и политически, с цел да превърнем Европа още веднъж в огромен план. Този пробив в договарянията е и пробив за Европа”, разяснява водачът на Германската социалдемократическа партия Мартин Шулц .

Меркел удостовери, че е подготвена да работи с френския президент Еманюел Макрон по реформирането на Европейски Съюз.
„ През дългото време след парламентарните избори разбрахме, че светът няма да ни чака. Убедени, че се нуждаем от нов пулс за Европа. Затова развихме хрумвания и работихме доста съществено с водачите на партиите. Затова съм сигурна, че ще намерим общи позиции с Франция”, сподели водачът на Християндемокритечския съюз и канцлер Ангела Меркел.

По тематиката за бежанците трите партии договориха горна граница от 200 000 бежанци годишно и единствено 1000 месечно при събирането на фамилии. Данъците няма да се усилват, ще има съществени вложения в образованието.

За да се пристъпи към същинските договаряния обаче, зелена светлина би трябвало да даде изключителният конгрес на социалдемократите, който ще се организира идната седмица.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР