Повече от четири часа продължи заседанието на Великотърновския Апелативен съд

...
Повече от четири часа продължи заседанието на Великотърновския Апелативен съд
Коментари Харесай

Протест с искане за справедлива присъда за убийството на 18-годишния Алекс

Повече от четири часа продължи съвещанието на Великотърновския Апелативен съд по делото за убийството на 18-годишния Алекс Ангелов от град Бяла през 2017 година Преди началото на делото близки и другари на Алекс и фамилията му стачкуваха спокойно пред постройката на правосъдната палата в остарялата столица с искане за обективна присъда за обвинявания за убийството Валентин Маринов. В рамките на месец съдът би трябвало да си произнесе по делото.

Велико Търново

Близките на фамилията на 18- годишния Алекс Ангелов през днешния ден за следващ път желаеха правдивост.
Панайот - непосредствен на фамилията: Това ли коства човешкият живот - три години?!Това обикновено ли е за вас в една правова страна!Кремена - близка на фамилията: Не може един човешки живот на момче на 18 години да получи три години присъда, това безвластие, което шири, всеки може да направи всичко и за две-три години. Искаме правдивост, желаеме човешкия живот да има стойност, майка му и татко му да получат правдивост.
Защитата на Валентин Маринов, изиска да бъде доказана присъдата на Русенския областен съд от три години отнемане от независимост, защото гибелта на Алекс не е настъпила в резултат на нанесения удар.
Венцислав Великов -адвокат: Няма телесни увреждания от нанасяне на мощен удар, по този начин както прокуратурата твърди.
На влизане в правосъдната зала Маринов резервира безмълвие. Прокуратурата изиска да бъдат разпитани 16 лекари и медицински сестри от Бяла и Русе, само че магистратите отхвърлиха настояването. Разпитвани бяха единствено движимости лица.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР