Повече от час на Дондуков 2 заседава Консултативният съвет за

...
Повече от час на Дондуков 2 заседава Консултативният съвет за
Коментари Харесай

Започна КСНС при президента Румен Радев

Повече от час на " Дондуков " 2 заседава Консултативният съвет за национална сигурност. При президента са министър председателят, министри, водачи на парламентарни групи, шефове на служби и висши военни, и разискват европейската сигурност и защита в подтекста на Българското председателство на Европейски Съюз.

 © Българска телеграфна агенция
Преди дни президентът Румен Радев съобщи, че ще предложи на участниците в КСНС да обсъдят ролята на България при образуването на общата европейска политика в секторите " Отбрана " и " Сигурност ". Според Румен Радев, в идващите 6 месеца предстоят да се вземат значими решения, свързани с европейската защита и сигурност. Относно упоритостта на страната ни да е фактор на европейската интеграция на страните от Западните Балкани, Румен Радев счита, че би трябвало да се подхващат нужните ограничения, които да подсигуряват сигурността на целия район.

Държавният глава разгласи преди дни, че на днешния КСНС да сложи и тематиката за модернизацията на българската войска. Румен Радев към този момент няколко пъти акцентира, че има недостиг на стратегическо мислене по отношение на секторите " Отбрана " и " Сигурност ". Според него, значимите решения, които се взимат в тези сфери на парче и няма ясна визия в идващите 10-15 години.

За днешното съвещание на КСНК е планувано участниците да обсъдят 6 отчета, които ще бъдат показани от министрите на защитата, на външните работи, на стопанската система и на образованието, както и от ръководителя на Българска академия на науките. Очаква се след края на съвещанието Румен Радев да направи изказване пред медиите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР