Повече от час кметът Димитър Николов отговаря на въпроси за

...
Повече от час кметът Димитър Николов отговаря на въпроси за
Коментари Харесай

Димитър Николов промотира Бургас пред немски инвеститори

Повече от час кметът Димитър Николов дава отговор на въпроси за Бургас в онлайн бизнес конгрес. Той бе проведен от Германо-българската индустриално-търговска камара. Срещата модерира бургазлията доцент Теодор Седларски - декан на Стопанския факултет на Софийския университет " Климент Охридски ".
Бургас не е чужд на Германо-българската индустриално-търговска камара. Миналата година тя организира тук стопански конгрес в административната постройка на Индустриален и логистичен парк. В него участваха представители на локалните управляващи и бизнеса от Бавария, капиталови сътрудници.
В днешната онлайн намира се включиха мениджъри на съвсем всички немски компании с бизнес в България. Въпросите им за Бургас бяха групирани в 10 области. От тях стана ясно, че вложителите от Германия се интересуват най-вече от съществуването на работна ръка, и то квалифицирана, и от съществуването на подобаващи терени, в това число подготвени застроени офис площи от клас А.
" Интересът на немския бизнес е значим за нас. В Бургас са постоянно добре пристигнали компании с софтуерен профил, с щадящо екологията произвеждане и предпочитание да работят в тясна връзка с нашите професионални гимназии, в които инвестирахме доста. Община Бургас обезпечава финансова поддръжка за образованието на студенти в локалните университети, които учат в търсени на пазара на труда специалности. Това е косвена, само че значима помощ за бизнеса.
В момента Бургас разполага с към 9000 кв. метра офис площи от клас А, само че още 10 000 кв. метра ще бъдат подготвени през идващите няколко месеца. Вече запълнихме потенциала на Фаза 1 от плана Индустриален и логистичен парк - 300 декара. Но към този момент развиваме Фаза 2 - 600 декара, и Фаза 3 - над 3000 декара, с нови терени. При нас цените са двойно по-ниски от София, по-ниски от останалите огромни градове. Едновременно с това Бургас предлага прелестни условия за живот, превъзходен климат, море, бърз интернет, добра демография, хубави детски градини, учебни заведения, опазване на здравето, благоприятни условия за упражняване на спорт, добра инфраструктура и бързи транспортни връзки по суша, въздух и вода ", сподели кметът Димитър Николов.
Останалите въпроси в онлайн форума бяха свързани с развиването на Пристанище Бургас, развиването на дуалното образование в града, новата компютърна гимназия, новата зала " Арена Бургас " и други Участниците похвалиха постигнатото авансово единодушие сред Община Бургас и СУ " Климент Охридски " за разкриването на академични филиал край морето. Според тях това ще е потребно за Бургас и за имиджа му пред вложителите.
Кметът Николов употребява мотива да похвали тукашната Немска гимназия като едно от водещите учебни заведения в страната и да предложения членовете на Германо-българската индустриално-търговска камара да провеждат нов конгрес тук, в съвсем готовата постройка на Конгресния център.
Участниците в днешния онлайн конгрес бяха единомислещи, че е нужна още реклама на Бургас в Германия, с цел да бъде по-трайно притеглен ползата на немския бизнес.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР