Повече от 99 процента от златото на Земята липсва -

...
Повече от 99 процента от златото на Земята липсва -
Коментари Харесай

Златото на земята е достатъчно да я покрие цялата

Повече от 99 % от златото на Земята липсва - цялото е потънало в центъра на планетата преди милиарди години. Всъщност, споделя геологът Бърнард Ууд от университета Макуори в Австралия, има задоволително злато в земното ядро, с цел да покрие повърхността на Земята.

Как се стига до такава степен? Земята се е образувала от поредност от по-малки планетезимали, които се разрушават дружно в продължение на 30 милиона до 40 милиона години. Ууд пресмята какъв брой злато би трябвало да участва в земната кора, като съпоставя състава на кората с този на метеоритите, сходни на планетезималите. Той заключва, че земната кора е изчерпана от злато, платина и никел и допуска, че всички тези обичащи желязо детайли са били привлечени в богатото на желязо ядро ​​на Земята, до момента в който повърхността му е към момента океан от разтопена магма.
Колко са златните запаси на България?
Златните запаси на България възлизат на 40.83 тона към края на месец ноември 2021 година, сочат данните на Световния съвет по златото....
Прочети повече
Келтско злато е намерено в Германия

Всъщност, в случай че по-късно метеоритите не бяха отсрочили злато на повърхността на Земята милиони години откакто ядрото ѝ се е образувало изцяло и кората ѝ се е охладила, златото би било още по-рядко и скъпо, в сравнение с е през днешния ден.

Какво носи по-висока рентабилност от златото?

Ууд е пресметнал, че 1,6 квадрилиона тона злато би трябвало да лежат в земното ядро. Това може да звучи доста, само че в действителност е единствено дребен % от общата маса на ядрото - към една част на милион. Ядрото съдържа шест пъти повече платина, отбелязва Ууд, „ само че хората се вълнуват по-малко от това, в сравнение с от златото “.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР