Повече от 90 фирми, професионални организации, земеделски производители, флористи и

...
Повече от 90 фирми, професионални организации, земеделски производители, флористи и
Коментари Харесай

Откриват утре „Флора Бургас 2023“

Повече от 90 компании, професионални организации, аграрни производители, флористи и прочие ще покажат най-хубавото от своята продукция в границите на Националтата галерия на цветя„ Флора Бургас 2023 “.38-то издание на ревюто ще бъде намерено публично на следващия ден смузикална стратегия.

В интервала от 28 април до 8 май гостите ще имат опцията да посетят комерсиалните щандове на участниците, да получат препоръки за развъждането на растения и поддържането на своите градини, да прегледат откритите изложбени площи с цветни арт съоръжения и аранжировки на цветя.

По тематиката „ Природата – създател и подстрекател “ и направлението в изкуството ландарт работят компаниите участници и професионалните флористи Емилия Николова, Ради Вълканова, Нина Йотовска – Харанги, Альона Кисса, сертифицираният учител по икебана Антония Ценова.

Специален посетител на тазгодишното издание на цветното ревю ще бъде Петер Панцел -унгарски занаятчия флорист, европейски първенец по флористика за младежи, учител в школата DA academia и арт помощник в Decoracio&Desing, създател на две книги по флористика. Той ще показва пред флористи стъпките за аранжиране на маса за сватбено събитие. Участието на унгарската компания Decoracio&Desing и представянето на нейната богата гама от артикули е ориентирано най-много към експерти в региона на цветното изкуство.

28.04.(петък)

11:00 ч. – Официално разкриване на Национална галерия на цветя „ Флора “

12:00 ч. – Демонстрация по флористика на Нина Йотовска – Харанги

15:00 ч. – Майсторски клас по флористика за младежи – презентатор: Нина Йотовска – Харанги

17:30 ч. – Концерт на група „ Горещ пясък “

29.04.(събота)

12:00 ч. – Демонстрация за флористи - презентатор: Peter Panczel /майстор флорист/ Унгария. Презентацията се реализира с изключителната поддръжка и спонсорство на Decoracio&Desig Hungarian. На събитието ще участва и Илиян Симеонов - търговски управител на Decoracoi&Desig и представител за България.

16:00 ч. – Семинар на тематика „ Зеленината - здраве, благополучие и хубост “ - ланд. арх. Татяна Бояджиева (Асоциация на производителите на декоративни растения в България)

17:00 ч. – Семинар на тематика „ Модерните градски прерии “ - ланд. арх. Стояна Кириш (Асоциация на производителите на декоративни растения в България)

30.04.(неделя)

12:00 ч. – Демонстрация по икебана - Антония Ценова, художник, сертифициран учител по икебана на авангардната японска школа Согецу

01.05.(понеделник)

10:30 ч. – Концерт на Бургаски духов оркестър

11:00 ч. – Награждаване на спечелилите в състезанието за компании и в детския конкурс за направа на макет.

12:00 ч. – Презентация на тематика „ Медът на изтока “ по стратегия на МИРГ „ Бургас – Камено ”
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР