Повече от 9 тона, кости, глави, карантии и сланини, разпределени

...
Повече от 9 тона, кости, глави, карантии и сланини, разпределени
Коментари Харесай

Насред тревогата с болестите по животните – 9 тона кости, глави и сланини на метри от къщите в Нови хан

Повече от 9 тона, кости, глави, вътрешности и сланини, разпределени в пластмасови контейнери, са били изхвърлени през нощта на територията на лесопарк „ Побит камък “, с. Нови хан. Мястото е напълно близо до сцената, на която в неделя ще се организира обичайният събор „ Съединението прави силата “. В непосредствена непосредственост се намира и комплекс „ Сентрал парк “, оповестява balkanec.bg.

Сигнал за ужасната находка е подаден тази заран от инцидентно преминаващ жител. Веднага на мястото са се отзовали полицейски екипи, представители на общината и санитарните служби.

Освен животинските боклуци и вътрешностите, на мястото са открити кренвирши с изминал период на валидност и етикети на лясковска компания.

Изхвърлянето на сходни артикули е извънредно рисково и носи риск от разпространяване на епидемии. Все още не е ясно какво ще се случи с животинските боклуци, като през нощта полицейски патрул ще се опита да ги опази от нападения на диви животни.

Всичко това се случва на фона на рецесията с отпадъците. В началото на седмицата община Елин Пелин се готвеше да разгласи бедствено състояние, а събирането на сметта от препълнените кофи приключи едвам през днешния ден.

След привършване на процесуално- следствените дейности е основана нужната организация за охраняване на контейнерите от полицейски чиновници на РУ- Елин Пелин до извозването им от способените органи.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР