Повече от 9 милиона души вече са ваксинирани срещу коронавирус

...
Повече от 9 милиона души вече са ваксинирани срещу коронавирус
Коментари Харесай

Китай успя да ваксинира повече от 9 милиона души досега

Повече от 9 милиона души към този момент са имунизирани против ковид в Китай. Това заяви в събота на брифинг представителят на Държавния комитет по хигиена и здраве на Китайската национална република Дзен Исин, представен от ТАСС и Агенция " Фокус ".

" От 15 декември до през днешния ден 7,5 милиона души от основни групи население в цялата страна са приели препаратите. Ако към тях прибавим към 1,6 милиона високорискови групи, които са били имунизирани с имунизацията, се оказва, че досега в общо над 9 милиона души са получили имунизацията в Китай ", сподели той.

Дзен Исин означи, че имунизацията ще бъде изцяло безвъзмездна за хората в Китай.

Китайските управляващи утвърдиха две кандидат-ваксини от Sinopharm и Sinovac за незабавна приложимост. КНР също утвърди имунизацията CanSino за потребление във въоръжените сили. На първо място, имунизацията се получава от здравни служащи, митничари, хамали, транспортни и логистични служащи, чиновници на фирмите за студена верига, чиновници на санитарно-хигиенната работа, както и хора, които би трябвало да заминат в чужбина за работа или образование.

На 21 декември Тао Линг, чиновник на Шанхайския център за надзор и профилактика на болесттите, разгласи, че китайските управляващи възнамеряват да имунизират 50 милиона души с коронавирусната ваксина до 15 февруари 2021 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР