Повече от 80 произведения на изкуството от частната колекция на

...
Повече от 80 произведения на изкуството от частната колекция на
Коментари Харесай

Ален Делон разпродава част от личната си колекция

Повече от 80 творби на изкуството от частната сбирка на емблематичния френски артист Ален Делон ще бъдат препоръчани на търг през юни, беше оповестено във вторник, 4 април.

87-годишният Делон се трансформира в едно от въплъщенията на френския жанр през 60-те години с функции в типичен филми като „ La Piscine “, „ The Leopard “ и „ The Samurai.l “

Колекцията му от творби на изкуството се прави оценка на 4 до 5 милиона евро и включва типичен творби на Делакроа и Веронези.

Те ще бъдат показани в Ню Йорк, Хонг Конг, Женева, Лондон и Париж, преди да отидат на търг на 22 юни.

„ Купих първата си рисунка през 1964 година точно в Лондон. През годините се снабдих с още рисунки, портрети и статуи, които ме трогнаха, говореха ми и даже понякога ме утешаваха “, сподели артистът в каталога на аукционерите Bonhams Cornette de Saint Cyr в Париж.

Сред експонатите са маслена картина на Раул Дюфи на стойност сред 600 000 и 800 000 евро и портрет на Делакроа от 1825 година на стойност до 600 000 евро (около 650 000 долара).

Делон разпродаде огромна сбирка от модерни картини през 2007 година, заявявайки, че ненавижда концепцията за посмъртни продажби.

„ Някои хора купуват коли, други вървят при проститутки – аз избирам портрети “, сподели той тогава. „ Купувах от пристрастеност, в никакъв случай за инвестиция. “

Той също по този начин се раздели с други елементи от имението си през последните години, продавайки сбирките си от вино, часовници и оръжия през 2016 г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР