Повече от 80% от руснаците в различна степен считат себе

...
Повече от 80% от руснаците в различна степен считат себе
Коментари Харесай

Над 80% от руснаците се смятат за щастливи

Повече от 80% от руснаците в друга степен смятат себе си за щастливи съгласно изследване на ВЦИОМ, представено от БГНЕС.

Според изследването 81% от руснаците „ несъмнено “ или “по-скоро “ считат себе си за щастливи, а 17% от съветските жителите се усещат „ по-вероятно “ или „ несъмнено “ нещастни.

Отбелязва се, че множеството от интервюираните са щастливи поради това, че имат семейство (29%), здравето и животът са на второ място - свои или на околните им (22%), на трето място е положителната работа (13%), както и съществуването на деца (12%) и обща задоволеност от живота (12%).

Според ВЦИОМ, в случай че интервюираните се усещат нещастни, това най-често се дължи на финансови усложнения (15%), както и на неприятното положение на нещата в страната (10%), неприятно здраве (5%), невисок стандарт на живот и забавена заплата (5%).

Според изследването 48% от руснаците считат, че измежду приятелите и роднините си са почти еднообразно щастливи и нещастни, 31% са споделили, че са по-щастливи, а 17% са споделили противоположното.

Инициативното общоруско изследване се организира на 15 ноември. Анкетирани са 1 600 руснаци на възраст над 18 години.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР