Повече от 80 души от Русенско днес изявиха желание да

...
Повече от 80 души от Русенско днес изявиха желание да
Коментари Харесай

Над 80 жители на област Русе гласуваха с демо машина

Повече от 80 души от Русенско през днешния ден изявиха предпочитание да се срещнат от близко с опцията за машинен избор преди изборите за народни представители на 2-и октомври.

Най-голям бе ползата в селата Иваново, Красен, Сваленик, Пиргово, Мечка и Тръстеник. Все повече искащи да пробват да гласоподават машинно има и в Русе. Припомняме, че до края на взаимната осведомителна акция сред Областната администрация и Районната изборна комисия /РИК/ всеки работен ден сред 10.00 и 16.00 часа във фоайето пред Пленарна зала на Община Русе ще има по две демо машини.

Сред най-често срещаните усложнения обаче се оказва непълното слагане на смарт картата в четеца на електронните устройства. От Районната изборна комисия /РИК/ предизвестяват, че картата би трябвало да се сложи в машината със златния чип нагоре. Тя би трябвало да бъде натисната съвсем доникъде, до момента в който се усети леко тракване. Така машината ще бъде задействана за гласоподаване. РИК обръщат внимание още, че имената не на всички политически сили са изписани на първата страница от електронната бюлетина и по тази причина се постанова прелистване посредством бутоните за промяна на страниците – последваща или предходна. Утре осведомителните събития не престават в община Бяла сред 09.30 и 16.00 часа. Планирано е да се посетят град Бяла и селата Босилковци, Полско Косово, Дряновец и Копривец.

До 29 септември е планувано устройствата да обиколят обитаемоте места в района, като те ще бъдат придружавани от членове на РИК, които ще изясняват на хората по какъв начин да работят с машините. Логистичният развой ще бъде гарантиран от Областната администрация.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР