Повече от 8 330 клиенти са се възползвали от възможността

...
Повече от 8 330 клиенти са се възползвали от възможността
Коментари Харесай

Близо 1,7 милиона задължения са пратени чрез ПОС терминали

Повече от 8 330 клиенти са се възползвали от опцията за заплащане на отговорности към бюджета посредством ПОС терминалите, конфигурирани в офиса на Национална агенция за приходите в Шумен. Към 31 май близо 1,7 милиона отговорности са платени посредством 6-те физически ПОС терминала в офиса, което е с 400 хил.лв. повече, по отношение на същия интервал на предходната година, сочат данните на Национална агенция за приходите.

Без такси клиентите на Национална агенция за приходите, притежатели на дебитни и кредитни карти, могат да заплащат както дължимите налози и осигурителни вноски, по този начин и отговорности към други институции, събирани от приходната организация в границите на работното време за администрацията.

Най-лесно и бързо заплащането, за което също не се дължат такси, се прави посредством така наречен „ виртуален ПОС “ (е-услугата за плащане) в, налични с личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф (КЕП). Това е една от най-често употребяваните електронни услуги на приходната организация.

Инсталираните ПОС терминали в Национална агенция за приходите Шумен са в постройката на офиса за обслужване на клиенти на ул. “Адам Мицкевич “ № 1 и в бранш „ Обезпечаване и събиране на обществени вземания “ в постройката на пл. “Освобождение “ № 2.

От приходната организация поучават потребителите, които имат ПИК или КЕП, да се възползват от предлаганите благоприятни условия в Портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР