Повече от 70% от руснаците подкрепят отмяната на новогодишните тържества

...
Повече от 70% от руснаците подкрепят отмяната на новогодишните тържества
Коментари Харесай

Руснаците склонни да се откажат от новогодишните партита в името на армията

Повече от 70% от руснаците поддържат анулацията на новогодишните тържества в съветските градове тази година, с цел да се преразпределят наличните средства за потребностите на армията. Това демонстрират резултатите от изследване на Общоруския център за проучване на публичното мнение (ВЦИОМ), предоставени на ТАСС.

По-рано най-малко 15 съветски района взеха решение на фона на частичната готовност да понижат или изцяло да се откажат от провеждането на новогодишни събития в градовете, като пренасочат средства за подкрепяне на призованите жители и техните фамилии, напомня държавната организация. Някои от тях са трансформирали формата на празненствата, като са се отказали да вземем за пример от празничното осветяване на града или фойерверките, само че са запазили обществени формати, като коледни елхи за деца. Четири други района обмислят да отстранен радостните събития.

Въпреки че самодейността беше подкрепена от стеснен брой райони, руснаците като цяло показват подготвеност да се откажат от празничните прояви тази година, прави извод ВЦИОМ. Три четвърти от интервюираните декларират, че поддържат или биха подкрепили решението на управляващите, в случай че то бъде признато (74%). Всеки втори изяснява отговора си с неналичието на средства за доставяне на мобилизираните бойци и желанието да се помогне на съветската войска (47% от поддръжниците на инициативата).

Друга една четвърт (24%) от поддръжниците на самодейността настояват, че занимателните събития са несъответствуващи по време на специфични военни интервенции, 7% считат, че това ще форсира завършването на военната работа, а 6% означават смисъла на моралната поддръжка на военнослужещите. Идеята за анулация на празничните тържества е по-близка до дамите - 78% против 70% измежду мъжете.

Обратното мнение показват 17% от руснаците, като съперниците на концепцията за анулация на празничните тържества са най-многобройни измежду младежите на възраст 18-24 години. На първо място, респондентите от тази група изясняват позицията си с нуждата от разпръскване и релаксация - 18%. Приблизително същият % считат, че децата не би трябвало да бъдат оставяни без отмора и забавление. Други 12% са на мнение, че специаланата интервенция и мобилизацията би трябвало да се финансират от други източници, а 10% са на мнение, че спестяването на пари за отмора не си коства.

Повече от половината руснаци (54%) също по този начин считат, че фирмите и организациите би трябвало да се откажат от корпоративните новогодишни празненства тази година.

" Всеки втори интервюиран (54%) счита, че организациите би трябвало да се откажат да провеждат корпоративни празненства тази година, до момента в който 30% поддържат корпоративните новогодишни празненства. За 16% от интервюираните този въпрос провокира компликации ", сочат данните.

Най-често дамите (59% против 49% от мъжете), руснаците на възраст над 60 години (63%) и жителите на селските региони (60%) са подготвени да се откажат от корпоративните празненства. Тези, които поддържат премахването на новогодишните тържества в съветските градове за преразпределение на свободните средства за потребностите на армията, също не виждат нужда от корпоративни празненства - те дават подобен отговор 2,4 пъти по-често от съперниците на самодейността.

Младежите на възраст 18-24 години (50%), хората с незавършено приблизително обучение (45%), московчаните и жителите на Санкт Петербург (36%), както и дейните консуматори на интернет (38%) биха желали да провеждат новогодишни празненства както нормално.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР