Повече от 70 мигранти, които се намират на спасителен кораб

...
Повече от 70 мигранти, които се намират на спасителен кораб
Коментари Харесай

70 мигранти скочиха в морето, недопуснати в Италия

Повече от 70 мигранти, които се намират на избавителен транспортен съд в очакване на позволение за слизане в Южна Италия, са скочили в морето разочаровани в четвъртък, съобщи ABC News.

Те са били прибрани от италианските управляващи край Палермо, заяви испанска филантропична група.

Корабът на групата Open Arms е превозвал към 280 мигранти и бежанци, избавени предходната седмица в централното Средиземноморие, до момента в който са се опитвали да стигнат до европейските крайбрежия с лодки.

Стана ясно, че Малта им е отказала влизане, защото не може да поеме повече мигранти. След това корабът се е насочил към Палермо, на северното крайбрежие на Сицилия, където е изчаквал указания къде да слезе от пасажерите си.
 Загинали и ранени при случай с мигранти край Италия
Загинали и ранени при случай с мигранти край Италия

Пореден случай

В понеделник Италия позволи на 27 мигранти, прекарали към 40 дни на борда на датски танкер, да бъдат докарани на борда на италиански филантропичен избавителен транспортен съд. Танкерът ги е избавил от централното Средиземноморие, откакто корабът им потъна.

Хуманитарните групи се оплакват, че Европейският съюз изоставя мигрантите, които правят рисковия морски преход от Северна Африка. Те споделят, че вместо това Европейски Съюз поддържа брегова защита, която би трябвало да стопира корабите и лодките.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР