Повече от 70 достигна броят на картините, подарени от деца

...
Повече от 70 достигна броят на картините, подарени от деца
Коментари Харесай

Заразно добро обхваща деца из цяла България

Повече от 70 доближи броят на картините, подарени от деца за лечебни заведения в Асеновград и Пловдив, посредством самодейността " Нарисувай анимационен воин, подари усмивка ". Доброто е заразно и се разгръща из България със зашеметяваща скорост, споделят уредници и участници. Последното подаяние бе направено от възпитаници от София. Общо осем деца, ученици на софийското 140-то СУ " Иван Богоров " нарисуваха с голям възторг разнообразни анимационни герои от познати и не толкоз познати детски филмчета.
Сред облиците, които към този момент красят стените на МБАЛ-Асеновград, са такива от " Силвестър и Туити ", " Тримата простаци ", " Том и Джери ", " Семейство Флинстоун " и доста други. Малките художници от столицата се срещнали с концепцията на асеновградчанката Ирина Павлова и майка й Дани, посредством своята преподавателка по изобразително изкуство Ели Минцева. Тя разказала на учениците си, които са на възраст от 5-ти до 7-ми клас, че концепцията е благотворителна и носи доста усмивки на лежащоболните. " Показах на децата самодейността и те с боязън незабавно се заеха да приготвят рисунките, които да се трансфорат в дарове ", изясни Минцева. Малките художници показали незабавно предпочитание да се включат, като за къс период съумели да нарисуват общо осем картини.

Към последното подаяние със свои произведения се включи и 3-класникът Ники. Той е възпитаник в ОУ " Ангел Кънчев " в Асеновград и още от доста дребен обича да рисува анимации. Ники споделя, че е решил да се включи в идеята, с цел да може децата да се усещат добре и да се усмихват, колкото и да им е неприятно визитата в болничното заведение. Последните картини, които нарисуваха и бяха дарени на МБАЛ-Асеновград от децата от Асеновград и София, са общо 14 на брой. Произведенията отидоха в Отделението по незабавна медицина и Рентгеновото поделение.

" Тук е доста мъчно. При нас идват хора в действителност в сериозно положение. Тези цветни рисунки обаче ще ни донесат друга атмосфера. Особено паралелно до всички други медицински табла в Шокова зала, ще изиграят голяма роля за възобновяване на пациентите, ще разведрят настроението им ", сподели щастлива от приятната изненада здравната сестра от Отделението по незабавна медицина Турнеф Реджеб. Дежурният доктор пък лекар Видев показа, че в началото и той е обичал да рисува, само че по-късно се е насочил към медицината.

На потегляне от болничното заведение в Асеновград основателите и участниците на концепцията " Нарисувай анимационен воин, подари усмивка " припомниха изрично, че идеята няма да бъде прекъсната, преди да бъдат напълнени с радостни цветни картини всички лечебни заведения в региона.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР