Повече от 70 документални филма и 250 прожекции ще представи

...
Повече от 70 документални филма и 250 прожекции ще представи
Коментари Харесай

70 документални филма представя тазгодишното издание на фестивала Master of Art

Повече от 70 документални кино лентата и 250 прожекции ще показа тазгодишното издание на фестивала - " Master of Art ". Заглавия отдадени на Густав Климт, Рафаело и Астор Пиацола са част от програмата. Във фестивалния плакат намират място и две продукции на Българска национална телевизия - " Цигулката е моят глас " за огромния български музикант Веско Пантелеев Ешкенази и " Мокър от дъжд не се бои ", отдаден на 35-годишнината от пожара в Софийския държавен цирк.

В началото на пролетта изкуството отива на кино, а публиката пред екрана се прекланя на великите създатели. Някои обгръщат " Целувката " в позлата, а за други - цигулката е техният глас. Танцуващи истории, поглъщащата пристрастеност, музика и власт събират хиляди фенове.
Найо Тицин, шеф на фестивала: Master of Art е фестивал на всички изкуства, разказани през езика на документалистиката. Това го прави друг и това е шансът му да събира от ден на ден и повече аудитория.В кадър: „ Цигулката е моят глас “www.bnt.bg/bg/a/tsigulkata-e-moyat-glasВ документалната лента „ Цигулката е моят глас “ журналистката Айше Сали прави портрет на международно известния български цигулар Веско Пантелеев Ешкенази.
Изкуството на Климт, концепциите на Фройд и Грохотът на оръдията от Първата международна война. Официалното начало на Master of Art даде филм за свадите, сънищата и обсесиите в Златната ера на Виена.
Микеле Мали, режисьор на „ Густав Климт и Егон Шиле: Ерос и Психея “ : За мен е огромна чест да открия този фестивал. Нашият филм е дребен, за 20-годишен интервал в историята на изкуството, който обаче е извънредно значим и трансформира освен хода на изобразителното изкуство, само че и живота на всички нас.
Фестивалът продължава до 25 април.
Мокър от дъжд не се боиwww.bnt.bg/bg/a/199703-mokr-ot-dzhd-ne-se-boiВ златните години на българското цирково изкуство изгаря Софийският държавен цирк. Един от най-големите пожари в историята на България остава без дефинитивна версия. Филм на Драгомир Драганов и Николай Василев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР